Salvați din Kabul – Eberhard Muehlan & Echipa Shelter Now

lei25,00

Stoc epuizat

Categorii: , ,

Descriere

In august 2001, opt voluntari straini au fost prinsi in decursul a trei zile, de catre talibanii radicali din Afganistan. Sub acuzatia ca au facut prozelitism in tarile musulmane fundamentaliste, cei opt barbati si femei din organizatia internationala Shelter Now – patru germani, doi australieni si doi americani – si-au petrecut urmatoarele 103 zile in fnchisori, in niste conditii inumane, fara sa stie daca vor fi eliberati sau condamnati la moarte.
Dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie, au devenit pioni intr-un joc politic extrem de periculos. Prin ei, talibanii au incercat sa impiedice atacul american inedit asupra Afganistanului. Cand bombele au inceput in sfarsit sa cada in Kabul, voluntarii au fost rapiti de talibani si dusi, intr-o calatorie de cosmar, catre temuta fortareata din sudul tarii, Kandahar.
Insisi voluntarii sunt cei care povestesc despre agonia, rugaciunile disperate, sperantele, panica din timpul raidurilor aeriene si, in sfarsit, suspansul salvarii lor in miezul noptii de catre Fortele Speciale SUA.
Aceasta carte ne descopera lumea intunecata a talibanilor: jocurile la nivelul mintii, interogarile istovitoare, ororile Indurate in captivitate. In acelasi timp, scoate in evidenta taria spiritului uman asa cum o descopera in ei insisi atat voluntarii cat si ceilalti prizonieri afgani, precum si credinta neclintita, curajul si speranta vie ale acestora.