Rugăciunea credinței – Johanna Lorch

lei6,50

Minibiografia misionarului englez James Fraser

Stoc epuizat

Categorii: , ,

Descriere

James Fraser stia sa se bucure de viata. Prietenii si cunostintele ii apreciau mult umorul. Era si un pianist remarcabil, dandu-si primul concert de pian la Londra, la varsta de 20 de ani. Dupa ce s-a convertit in timpul studiilor la Politehnica din Londra, Fraser a ajuns in China la 22 de ani. El a renuntat la confortul bogat de acasa, la perspectivele promitatoare ale unei cariere de inginer, ca sa aleaga o viata de privatiuni fizice in muntii salbatici din sud-vestul Chinei, o viata de lupta spirituala in favoarea tribului lisu, cufundat de secole in cultul demonilor si care n-a mai auzit niciodata vorbindu-se despre Cristos.
In lupta cu singuratatea, cu febra si uneori cu descurajarea, a fost nevoit sa infrunte fortele intunericului, dar aceste incercari n-au facut decat sa-i creasca increderea in Dumnezeu si in puterea rugaciunii. Mai tarziu, dupa multe necazuri si insuccese, i-a vazut pe munteni convertindu-se cu miile si formandu-se biserici una dupa alta, crestinii lisu raspandind ei insisi Evanghelia in sanul poporului lor.

Aceasta carte relateaza pe scurt bataliile spirituale care au insotit predicarea Cuvantului lui Dumnezeu intr-o regiune a lumii in care idolatria are o stapanire totala asupra fiecarui aspect al vietii si unde orice boala si dezastru sunt atribuite unor spirite, a caror manie trebuie potolita cu orice pret. Totusi, aceleasi principii pot fi aplicate pretutindeni unde practicarea Evangheliei intampina opozitia fortelor intunericului, in orice forma ar aparea ele.