Libertatea de a crede – Patrick Sookhdeo

lei25,00

Descriere

Islamul este un drum cu sens unic. Non-musulmanii se pot converti la islam, insa musulmanilor nu li se permite sa se converteasca de la islam la alta religie. Toate scolile de lege islamica specifica pedeapsa cu moartea pentru un barbat musulman adult care alege sa-si abandoneze credinta. Cu toate ca rareori se intampla asa ceva, legea impune multe alte pedepse in cazul celor apostati si starneste o ostilitate feroce fata de acestia in cercurile musulmane. Dar schimbarea este posibila. Unii savanti musulmani au sustinut ca legea apostaziei ar trebui sa fie anulata, astfel incat oamenii sa poata abandona islamul fara sa se teama de represalii. Glasul lor va fi sprijinit de non-musulamni care vor cere, la randul lor, revocarea legii.

Cartea aceasta este menita sa atentioneze cu privire la legea apostaziei din islam si cu privire la pedepsele pe care le presupune, depunand astfel o pledoarie pentru abolirea ei. Sectiunea intai prezinta invatatura musulmana despre apostazie pe baza surselor islamice. Cea de a doua priveste spre dezbaterea referitoare la aceasta lege din randurile musulmanilor, iar a trea trece in revista modul in care sunt tratati cei convertiti de la islam la o alta religie in lumea actuala.

Dr. Sookhdea a pus la dispozitie un manual important pentru toti cei interesati si preocupati de subiectul libertatilor fundamentale. Multi ii vor fi recunoscatori pentru acest volum de actualitate.
Din prefata

Patrick Sookhdeo a studiat la London Bible College, iar mai apoi si-a obtinut doctoratul de la London University’s School of Oriental and African Studies. De asemenea, a primit doctorate de la Western Seminary, Portland, Oregon si de la Nashotah House Episcopal Seminary, Wisconsin.