Petru Lascau

Ghid al istoriei crestinismului, de Jonathan Hill Yes 130.00 ron
Loading Updating cart…

Istoria crestinismului este un subiect atat de vast încat nu poate fi tratat pe masura scopului si a complexitatii sale doar într-o carte. De aceea, intentia acestei carti este sa prezinte doar o panorama a subiectelor principale. Ea este împartita în 17 capitole, fiecare dintre acestea tratand o perioada distincta din istoria crestina; pe parcurs textele încadrate vor scoate în evi­denta teme sau personaje de o importanta deosebita.

Primele 13 capitole (si subcapi­tolele) sunt aranjate în cea mai mare parte cronologic pentru a crea un fir narativ de pe vremea lui Isus pana în perioada moderna – cu toate ca uneori se foloseste o aranjare tematica pentru a lamuri unele aspecte. Ultimele patru capitole descriu istoria Bisericii din ultima suta de ani, fiecare dintre acestea preocupandu-se de o anumita zona geografica a lumii. În mod inevitabil istoria crestinismului în Europa ocupa partea cea mai vasta a cartii. Crestinismul a început în Orientul Mijlociu si în ultimele decenii s-a extins semnificativ în Africa.

Totusi, în perioada abordata, acesta a crescut si s-a maturizat foarte mult în Europa în comparatie cu tipurile de crestinism care s-au dezvoltat în alte parti, crestinismul european dove­dindu-se îndeosebi mai eficient pentru a se raspandi în afara Europei. În trecut aceasta i-a facut pe europeni si pe ameri­cani sa subestimeze formele neeuropene ale crestinismului, astfel ca Asia si Africa erau descrise doar ca receptoare ale religiei misionarilor europeni sau americani, nu ca patria unor traditii crestine vechi, înflo­ritoare si independente. În aceasta carte ne-am propus sa oglindim importanta acestor traditii neeuropene, în vreme ce recunoastem rolul europenilor în raspan­direa crestinismului în ultimele secole – si rolul neeuropenilor în reinterpretarea creativa a mesajului pe care l-au auzit.

Familia intre zambet si suspin, de Petru Lascau Yes 23.00 ron
Loading Updating cart…

După publicarea cărții am fost mereu întrebat de un eventual volum al doilea al cărții. Ideea nu era rea, așa că am decis să lucrez la el. Între timp, inspirat de serialele unor publicații și filme de azi, am decis să public un serial de cărți cu acest titlu. Am ales ca pentru volumul de față să pun laolaltă mai multe întâmplări, povestiri, cugetări și vorbe de duh născute din viața de familie. Relațiile dintre soț și soție, cele dinte părinți și copii, bunici și nepoți, socri și gineri și nurori, sunt o sursă inepuizabilă de zâmbete și de suspine. Volumul de față poartă deci acest tilu:„Familia – între zâmbet și suspin”.

Mai mulți cititori ai primului volum mi-au spus ce bine le-a făcut citirea cărții mele, ea asigurând veselia familiei și culoare serilor de acasă. Zâmbetul este un medicament pentru sufletul obosit și plictisit. Nădăjduiesc ca ca si această carte să aducă buna dispoziție în casele cititorilor ei.

Știu bine că oamenii sunt de două categorii: oameni cu simțul umorului și victimele lor. Victimele de obcei suspină. Mă aștept ca unii dintre cititorii care cred doar în suspine să nu fi găsit suficiente în paginile acestei cărți. Unora veselia acestor pagini le va provoca din nou mai mute suspine decât au ei de obicei. Nu-i putem ajuta cu nimic decât sfătuindu-i să nu o citească.

Cartea aceasta apoi, conține mai multe greșeli pe care le-am inserat în mod intenționat, pentru aceia care caută greșeli în cărțile pe care le citesc. Aș vrea să se simtă și ei bine. Ar fi o adevărată nefericie pentru ei să nu găsească nici măcar una. Apoi, pentru cei care găsesc greșeli și nu le-au căutat inadins, trebuie să dăm vina pe computerele de azi care încep să aibă propriile lor idei. Ce să mai vorbim de editori și corectori… Că doar n-o să dăm vina pe autor? Nu este el vinovat destul că a scris cartea?

 

Pages: 1 2 3 4 5Next >Last »