de Vladimir Pustan

Disciplinele spirituale, de Vladimir Pustan

Am încercat în predicile din care s-a născut cartea Disciplinele spirituale să arunc puţină lumină pe câteva mijloace practice de creştere spirituală. Am înţeles această nevoie observând felul greşit în care biserica creştină din România înţelege mântuirea.

Între „trebuie să fac totul ca să fiu mântuit” şi „sunt mântuit, nu mai trebuie să fac nimic” stau disciplinele spirituale care nu sunt altceva decât obiceiuri spirituale bune ce se formează în timp, obiceiuri ce ne vor ajuta în lupta spirituală, ne vor creşte, ne vor despărţi de lumea cu ispitele ei, ne vor face mai puternici. Noi nu obţinem favoruri de la Dumnezeu dacă le practicăm, dar Dumnezeu se va bucura de fiecare om ce înţelege că rezultatele biruinţelor spirituale nu sunt instant, ci sunt o sumă a unei vieţi cu calendar spiritual precis.

Toate acestea se învaţă, toate acestea se exersează. Am încercat să fiu practic şi să-mi doresc să văd că funcţionează. După doi ani de la studiul pe care l-am făcut cu tinerii pot spune cu bucurie că funcţionează, iar rezultatele m-au încurajat să dau formă scrisă acestor predici. (Vladimir Pustan)

26.00 ronPrice:
Loading Updating cart…

Si nu ne duce pe noi in ispita…, de Vladimir Pustan

E destul de uşor să predici sau să scrii despre ispită, fiind un subiect cu care avem de-a face toţi. Noi nu suntem în necunoştinţă de planurile Diavolului, zice apostolul şi de aceea ne-am hotărât să apucăm taurul de coarne (deşi Satana nu are coarne) şi să anticipăm loviturile lui ştiind că profilaxia întotdeauna e mai potrivită.
Ispitele sunt multe şi variate dar am selectat cele mai comune, mai des folosite şi care produc distrugeri mai mari: un anturaj greşit, o prietenie greşită, o căsătorie samsonică, televizorul, internetul, sexualitatea, pornografia şi moda. Punctul forte al acestei cărţi este că ea oferă soluţii.

19.00 ronPrice:
Loading Updating cart…

Nu te da batut niciodata, de Vladimir Pustan

“Dorinţa noastră este ca tinerii să găsească plăcere în a citi cărţi. Cuvântul scris îşi păstrează nealterată puterea şi nimic nu-l poate înlocui. Credem că aşa vom fi de folos şi predicatorilor şi liderilor de tineret pentru că am subliniat punctele principale ale predicilor, făcându-le astfel mai accesibile.” Vladimir Pustan

19.00 ronPrice:
Loading Updating cart…

Tristetea dinainte plecarii, de Vladimir Pustan

Cartea aceasta a apărut greu, literele le-am scos cu forcepsul din suflet pentru că mintea îmi era ocupată cu şantiere, facturi şi nimicuri. Cei ce cumpără cărţile mele ştiu ce-i aşteaptă… Bucăţi din viaţă, picuri de sânge, colţuri de lacrimă şi toate acestea într-o aparentă dezordine.

De ce „Tristeţea dinaintea plecării”? Pentru că ştim că n-a mai rămas mult… Cine citeşte ziarul de dimineaţă, citeşte de fapt fără să ştie Apocalipsa. Vom pleca în curând…

De ce trist? Pentru că încă n-am scris cât trebuia scris, n-am cuvântat cât trebuia cuvântat, n-am muncit cât trebuia muncit. Iar clipele trec…

17.00 ronPrice:
Loading Updating cart…

Invataturile fundamentale, de Vladimir Pustan

O analiză sistematică a temeliei doctrinare din Evrei 6:1-2
Nu veţi găsi în ea nimic din ce-aţi găsit în celelalte cărţi pe care le-am scris. Am scris fără adjective şi alte înflorituri stilistice, pentru că nu-i o carte pentru suflet, ci una pentru minte.
Apare în faţa voastră o carte tributară stilului în care se scriu cărţile de teologie sistematică, pentru că nu-mi ascund gândul că îmi doresc ca această carte să poată fi folosită de predicatori – învăţători ai bisericii, ca material de studiu biblic.
Nu-i o carte pentru teologi, ci una pentru oamenii care vor să ştie clar ce este sub podeaua pe care calcă. Aceste învăţături au fost învăţăturile de bază ale Bisericii Primare şi ale noastre, după ce ni le vom însuşi şi noi. (Vladimir Pustan)

16.00 ronPrice:
Loading Updating cart…

Linistea de sambata seara, de Vladimir Pustan

15.00 ronPrice:
Loading Updating cart…

Scrisorile lui Belerofon, de Vladimir Pustan

Lumea fără cărţi ar fi o lume de cifre, de carduri, de formule, de abacuri, de beton şi sticlă, fără răsărituri şi nisip de mare, fără rouă sub picioarele desculţe, fără cai şi plete în vânt, fără durere şi disperare, fără mioriţe şi căprioare împuşcate, fără mistreţi cu colţi de argint, fără codri de aramă.
Lumea fără cărţi ar fi o lume fără rădăcini pentru că fără ele nu avem răspunsuri. Cât de disperat trebuie să fi fost John Fowles când a scris: „Nimeni din familia mea n-a avut vreun interes sau talent pentru literatură. Se pare că vin de nicăieri…” (Vladimir Pustan)

15.00 ronPrice:
Loading Updating cart…

Dulcele sarut al singuratatii, de Vladimir Pustan

”Nu poți închide viața în colivia aurită a metaforei și să ai parte de a auzi ciripituri gingașe. Viața pe care o descriu în această carte e formată din bucăți de decepții și bucurii, falimente și belșug, râs și plâns, agonie și extaz totul în culori alb-negru.”

15.00 ronPrice:
Loading Updating cart…

Seceratorii lui Hristos, de Vladimir Pustan

Este clar şi negru ca iadul că Biserica s-a oprit din marşul ei glorios în ceea ce priveşte evanghelizarea. Am crezut că Marea Trimitere e Marea Opţiune şi mulţi au socotit că preţul e prea mare pentru a alerga după carul famenului etiopian.

O biserică, un creştin care nu misionează, demisionează – şi asta s-a văzut în ultimii ani când stagnarea s-a transformat într-un regres. Creştinismul e ca şi mersul pe bicicletă: când nu mai pedalezi, cazi.

Această carte e un ghid. Şi începe cu a pune semne de întrebare despre ce-am ştiut şi-am practicat până acum. Cartea de faţă vrea să facă o anatomie a lipsei de evanghelizare şi apoi să vină cu soluţii pentru revitalizarea acestei obligatorii hămăleli. Fără ea cerul ar fi gol, pustiu şi trist.

Când nu semeni nimic, nici să nu te duci cu secera în mână să strângi snopii…

19.00 ronPrice:
Loading Updating cart…
Pages: 1 2 3 4 5Next >Last »